Witte tanden op je trouw

Als je gaat trouwen, is elk puntje op de i heel belangrijk. Je wilt dat alles tot in de puntjes geregeld is, zodat je op de dag zelf nergens meer aan hoeft te denken. De kleding van de bruid en bruidegom moet goed zijn, de kapper geregeld en ook de make-up.

Je hebt waarschijnlijk allerlei checklists die je afloopt, en zodra deze zijn afgewerkt, ben je er wel klaar voor. Maar dan zie je opeens die vlekjes op je tanden. Oh nee! Hoe kom je daar nu nog vanaf? De trouw kost al veel geld, dus een paar honderd euro voor een tandbleekbehandeling bij de tandarts zit er niet in, dat kost trouwens ook te veel tijd. De enige oplossing is nu nog… zelf zorgen dat je wittere tanden krijgt! Hoe kun je dat snel en efficiënt doen?girl-panicking

 

 

Wittere tanden krijgen

Je kunt met allerlei huis-tuin-en-keuken middeltjes aan de slag gaan zoals de schil van sinaasappelen of citroenen, kurkuma of basilicum. Voor sommige mensen werkt dit ook echt, maar het probleem is dat je hier veel tijd voor nodig hebt, want na 1 keertje zul je helaas nog geen resultaat zien.

De schil van sinaasappelen of citroenen is trouwens niet erg aan te raden, aangezien het je glazuur aantast. De andere hierboven genoemde middeltjes zijn veilig, maar het minpunt is dat het een tijdje duurt voor je echt resultaat ziet.

2016-06-01_1054

Dan bestaan er natuurlijk nog veel tandbleekproducten waarmee je thuis aan de slag kan. Wat is het beste voor jou, waarmee behaal je het mooiste resultaat? Je moet goed geïnformeerd zijn, zodat je geen geld en tijd verspilt, maar gelijk het juiste product hebt!

Tandbleekproducten

Er zijn er zoveel, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Je kunt er wel verschillende gaan uitproberen, maar dat kost je ook onnodig veel geld. Daarnaast heb je ook geen tijd om bezig te zijn met nutteloze producten. Je wilt gewoon gelijk het beste! Hieronder zie je een opsomming van de meest bekende tandbleekproducten en een uitleg over hoe ze werken.

Bleekpen

Misschien zat je zelf te denken aan een bleekpen. Het is klein, handig en werkt snel. Ideaal voor tussen al je afspraken door! Of niet?

Bleekpennen komen niet bij iedereen goed uit de test. Er wordt veel mee gestunt, want je kunt ze heel goedkoop krijgen. In de bleekpen zit bleekgel, die je door het borsteltje van de pen op je tanden moet smeren. De bedoeling is dat je de tanden aanstipt waarop vlekjes zitten. Het kan natuurlijk handig zijn als je echt afgebakende vlekjes hebt, maar als je gewoon heel je gebit een of meerdere tinten witter wilt, is het een stuk lastiger.

1pc-2-5ml-Teeth-Whitening-Pen-Tooth-Gel-Whitener-Bleach-Remove-Stains-Oral-Hygiene-Silver-Aluminum
Bij een bleekpen heb je geen kaakspreider of bleeklepel, je moet de gel op je tanden doen en dan een minuutje laten inwerken. Het probleem is dat je gemakkelijk de gel van je tanden veegt.

Dus om het gehele gebit een beetje op te frissen is een bleekpen niet zo ideaal…

Bleekstrips

Bleekstrips zijn er ook nog natuurlijk. Je kunt ze niet gewoon bij de drogist kopen, maar wel online. Het is een product dat erg populair is in Amerika, waar je het wel gewoon bij elke winkel op de hoek kunt kopen. In de V.S. zijn de regels omtrent het gebruik van tandbleekproducten nog niet erg streng, daarom zit er vaak veel waterstofperoxide in de producten die van daar komen. Zo ook in de bekende whitening strips van Crest. In Nederland is het maximale percentage waterstofperoxide in tandbleekproducten voor thuisgebruik 0,1%, en tandartsen mogen 6% gebruiken.

Hogere percentages waterstofperoxide kunnen ernstige problemen aan de mond en het gebit veroorzaken. 41o8Q8FZigL._SX355_

Let dus op met de whitening strips, want je wilt geen permanent overgevoelige tanden! Stel je voor dat je je eigen bruidstaart niet kunt opeten omdat je tanden pijn doen bij een aanraking met warm of koud eten en drinken!

Tandbleekset

Een bekend en populair product is de tandbleekset voor thuis. Dit soort sets werken op dezelfde manier als de behandeling bij de tandarts. Met een bitje dat je op maat kunt maken kun je de gel op je tanden laten inwerken. Er wordt vaak een LED-lamp bijgeleverd die voor een sneller resultaat zorgt. best-teeth-whitening-kit

Eenmaal de bitjes met gel en het lampje in je mond zitten, kun je je bezig houden met andere dingen. Vaak moet je het bitje een half uur inhouden, dus kun je gerust nog even de gastenlijst doornemen, corsages maken of de menukaart nog eens inspecteren.

Tandpasta’s

Whitening tandpasta’s kun je overal kopen tegen verschillende prijzen. De bekende mondverzorgingsmerken verkopen ze voor een paar euro, maar er bestaan ook professionelere varianten die meer kosten en die je op internet kunt bestellen. Wat is het resultaat van dit soort tandpasta’s? 

3177W7-5BIL._AA300_De meeste mensen merken geen zichtbaar verschil wanneer ze enkel een whitening tandpasta gebruiken. Deze producten zijn niet sterk genoeg om echt verkleuringen uit je tanden te halen, mede omdat je er even voor een paar minuten per dag mee poetst, en er geen product is dat kan inwerken op je gebit.

Het werkende bestanddeel van sommige van deze tandpasta’s zijn minuscule korreltjes die je tanden als het ware opschuren. Je moet hier goed mee opletten, want overdaad schaadt; je glazuur kan er poreus door worden. Dus als je de tandpasta’s gebruikt, doe het dan met mate! 

Het is wel een goed product als extra hulp voor wanneer je je tanden aan het bleken bent met bijvoorbeeld een tandbleekset. De whitening tandpasta zorgt voor een extra wit resultaat.

Nu nog een keuze maken

Hopelijk ben je wat meer geïnformeerd over de verschillende tandbleekproducten die er op de markt zijn. Je kunt snel aan de slag gaan als je een product via internet bestelt, vaak heb je het de volgende dag al in huis. Wil je zekerheid over welke producten de beste zijn? Bekijk dan onze lijst met de beste tandbleekproducten op de markt. Hierin staat gegarandeerd een product naar je gading, dat goed werkt en mooie resultaten oplevert! 

Laat een bericht achter: