Witte tanden met oil pulling?

Je wilt eindelijk wel eens van je gele tanden af, dus ben je op zoek gegaan naar methodes om je tanden te bleken. Tijdens het zoeken kom je ongetwijfeld ook de term ‘oil pulling’ tegen. Maar wat is dit eigenlijk? Is het onzin of werkt het echt? In deze review leg ik dat voor je uit.

Wat is oil pulling?

Het is een eeuwenoude Hindoestaanse techniek. Vroeger werd oil pulling gebruikt om de tanden en de mond schoon te houden. Daarnaast zou het ook goed zijn om je lichaam te ontgiften en te verjongen.

2016-04-29_1535
Door een eetlepel koudgeperste sesam- of kokosolie in je mond te nemen en deze gedurende 15 minuten in je mond rond te duwen, maak je je mond schoon. De olie hecht zich aan vuilresten en tandplak en neemt deze in zich op.

Ook vuilresten en bacteriën tussen je tanden, waar je met je tandenborstel niet bij kan, zullen door de olie worden verwijderd. Zelfs met flossen kun je niet altijd al het vuil weghalen.

Als je de olie na 15 minuten uitspuugt, zal deze een beetje witachtig zijn. Dat is goed, het betekent dat de olie verzadigd is.
Je zal er een frissere adem en een schoon gevoel van krijgen. Je mond zal schoner aanvoelen en het is goed om je tanden te reinigen.

Is het veilig?

Oil pulling is niet schadelijk, tenzij je de olie inslikt. Het wordt natuurlijk een grote bal met bacteriën, en het zou niet goed zijn om deze in te slikken. Op deze manier komen de bacteriën in je darmen terecht en kunnen ze hierin achterblijven.

Omdat de olie natuurlijk is, beschadig je je tanden of tandvlees niet. Het kan dus zeker geen kwaad om het eens uit te proberen!

Resultaten

De meeste mensen zijn die aan oil pulling doen zijn blij met het frisse en schone gevoel, maar echt wittere tanden krijg je er niet van. Natuurlijk worden je tanden over het algemeen schoner.

Vuilresten op de tanden kunnen er ook geel uitzien, waardoor het lijkt alsof je wittere tanden krijgt. Dat is een beetje zo, maar wanneer je hardnekkige vlekken op je tanden hebt zullen deze niet worden verwijderd door het gebruik van oil pulling.

Fris gevoel in je mond!

Fris gevoel in je mond!

Daarnaast duurt het ook nog eens behoorlijk lang voordat je werkelijk een verschil ziet. Sommige mensen beweren dat ze door weken aan een stuk dagelijks aan oil pulling te doen, wel een beetje wittere tanden hebben gekregen.

Maar uiteindelijk moeten we niet vergeten dat het hoofddoel van oil pulling het schoonmaken en reinigen van de mond en het gebit is. Het heeft als bij-effect dat de tanden schoner en misschien een beetje witter worden, maar je tanden zullen niet opeens een paar tinten lichter worden.

 

Voor- en nadelen

We zetten voor jou even de voor- en nadelen van oil pulling op een rijtje.

slechte-adem
Voordelen: 

  • Je krijgt er een frisse adem van, weg met die stinkadem!
  • Je verwijdert hardnekkige vuilresten tussen de tanden, waar je met je tandenborstel niet bij kan
  • Het is puur natuur!

Nadelen:

  • Het smaakt vies
  • Het is best ongemakkelijk om een kwartier lang actief olie in je mond rond te duwen
  • Je zal er niet echt wittere tanden van krijgen

Wat moet je doen om wittere tanden te krijgen?

Er bestaan ontzettend veel verschillende manieren om je tanden te bleken. We kunnen ze opsplitsen in twee grote groepen: Je tanden laten bleken bij een tandarts of specialist, of zelf je tanden thuis bleken.

De soorten behandelingen voor thuis zijn legio. Denk maar eens aan bleekstrips, bleekpennen, tandpasta’s en tandbleeksets voor thuisgebruik. Hoe kies je een product dat goed is? Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent voordat je aan de slag gaat, zodat je een product kiest dat zijn geld waard is, en dat goed bij jouw tanden past.

Mocht je zelf je tanden willen bleken, dan hoop ik dat wij je een beetje op weg kunnen helpen. Na enig onderzoek hebben we een lijst samengesteld met de beste tandbleekproducten voor thuisgebruik die er op de markt te vinden zijn. Hierin staan producten die zijn getest op kwaliteit, veiligheid, resultaat en garantie. Lees en beslis zelf!

Laat een bericht achter: