Witte tanden met behulp van een laser

Hoewel het bij ons nog niet zoveel wordt gedaan, wordt het in Amerika en andere landen al meer toegepast; tanden bleken door middel van een laser. Hoe komt het dat dit bij ons nog niet veel wordt gedaan? Is het beter dan met de klassieke tandbleekmethode, of niet? En hoe duur is het? Lees hier alles over wittere tanden met een laser. 

 

Hoe werkt laseren?

Je hoort vaker dat mensen hun ogen laten laseren, of lichaamshaar. Maar hoe gaat een laser te werk?

Het licht van een laser kan dingen als het ware oplossen. Bij ooglasering wordt de vorm van hoornvlies in feite bijgeslepen tot de gewenste vorm, zodat er geen bril of contactlens meer nodig is om goed te kunnen zien.

Ook voor problemen in de mond wordt soms een laser gebruikt. Hierbij gaat men het probleemgebied aanpakken door de laserstraal erop te richten en het zieke of aangetaste weefsel weg te halen. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld ontstekingen gemakkelijk worden verwijderd of lipbandjes die te groot en te dik zijn. Het lipbandje is het stukje vlees vanaf je bovenlip naar je tandvlees boven je voorste tanden.

media_xl_3835166

Je kunt je dus voorstellen dat ook voor vlekken op de tanden een laser kan worden gebruikt, de vlekken zullen dus van de tanden worden weggestraald. Waarom doen we het dan niet allemaal, als het zo gemakkelijk gaat? Want mensen die hun ogen laten laseren, hebben hier de rest van hun leven plezier van, en hoeven geen bril of lenzen meer te dragen. Helaas is laseren erg duur…

 

De prijs van laseren

 

Om je ogen te laten laseren betaal je minimaal €1500 per oog. Het verschilt per kliniek of salon en het soort behandeling, maar je moet op die prijs rekenen voor 1 oog! Het laseren van haren is al iets goedkoper geworden, omdat schoonheidssalons ook met laserapparatuur zoals IPL-toestellen kunnen werken. Per flits betaal je minimaal €5, en voor een heel been of een hele borst heb je vele flitsjes nodig! Ook niet goedkoop dus, en bij dit soort behandelingen moet je een aantal keer terug komen, zo’n 20 keer om echt haarloos te blijven.

permanent-ontharen-man

Voor tandartsen is het aankopen van een laserlamp ook niet goedkoop, en het is dan nog maar de vraag of ze genoeg patiënten hebben die de laser echt nodig hebben. De meeste problemen kunnen ook zonder laser worden opgelost, maar dan zal het wat langer duren, aangezien een laserbehandeling snel werkt.

De prijs van een laserbehandeling voor het bleken van de tanden begint rond de €500. Dus nog iets duurder dan de normale tandbleekbehandeling die je bij de tandarts kunt doen met bleekgel en een LED-lamp.

Tanden bleken op andere manieren

Net als andere tandbleekbehandelingen bij de tandarts, is het bleken met een laser helaas voor vele mensen te duur. Gelukkig bestaan er wel andere methodes om je tanden te bleken die net zo eenvoudig zijn, minder duur en waar nog minder tijd in gaat zitten ook! 

Ik heb het natuurlijk over thuis tanden bleken. Je kunt veel producten kopen, de prijs van deze producten ligt aanzienlijk lager dan de prijs voor een behandeling bij de tandarts of in een cosmetische kliniek.

teeth-whitening-fads-s3-bleaching-products
Vanaf ongeveer 15 euro kun je bleekpennen krijgen, dit zijn pennetjes waarin bleekgel zit, met aan het uiteinde een borsteltje. Het is de bedoeling dat je de gel op je tanden aanbrengt en een minuutje laat intrekken, na een aantal keer zou je resultaat moeten zien. Het klinkt handig en goedkoop, maar de meningen over de resultaten zijn verdeeld; niet iedereen bereikt iets met deze pennen! 

Je hebt ook complete sets die je thuis kunt gebruiken. Deze sets imiteren als het ware de behandeling bij de tandarts, door gebruik te maken van een bleeklepel die je moet opvullen met gel. Bij de tandarts krijg je een kaakspreider, maar omdat je dit thuis moet doen wordt de gel in een bitje geplaatst.

2016-04-21_1006

 

Dit is een hele effectieve methode die ook niet duur hoeft te zijn. Bij de drogist worden ook van deze kitjes verkocht tegen vrij lage prijzen, maar de meeste mensen kiezen voor professionelere varianten die ze via internet bestellen.

Een ander tandbleekproduct om thuis te gebruiken zijn bleekstrips. Dit is een hype die in Amerika al langer bestaat, maar ook bij ons zijn deze strips nu te verkrijgen. De bekendste zijn de Crest Whitestrips. Je plakt het folie op je tanden, laat het voor een half uurtje (soms wat langer) inwerken, en klaar! Het is zo dat bijna iedereen resultaat ziet, wat natuurlijk fijn is, maar helaas krijgen de mensen door het gebruik van deze strips ook erg veel last van hun tanden en tandvlees. 

2016-04-18_1530-300x187

Dit komt omdat er een hoog percentage waterstofperoxide in deze strips wordt gebruikt, een percentage dat eigenlijk in Nederland niet meer mag worden gebruikt in tandbleekproducten voor thuis. Sinds 2012 werd er door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een wet opgesteld voor het gebruik van waterstofperoxide, omdat deze chemische stof schadelijk kan zijn. Het kan permanent overgevoelige tanden en weefsels in de mond veroorzaken, soms zelfs blaasjes op de tong of op het tandvlees!
Dus wel een product dat resultaat oplevert, maar niet geheel veilig.

Het beste product om tanden te bleken

Het zal misschien voor iedereen anders zijn, omdat iedereen zijn gebit uniek is. Bij de een werkt een bepaald product heel snel en goed, terwijl het bij de ander niks doet. Dit hangt ook af van het soort verkleuring op of in je tand. Je kunt het beste investeren in een product waarvan bekend is dat het goede resultaten oplevert. Zoals hierboven beschreven bereik je met bleekstrips een mooi resultaat, maar krijg je ook vaak pijn. Denk hierbij aan pijn wanneer je een glas water drinkt, wanneer je een ijsje eet, maar ook bij warme dranken en warm voedsel.

Met de tandbleekset voor thuisgebruik heb je een even goed resultaat als bij de whitestrips, maar zonder de pijn!

Happy man giving thumbs up sign - full length portrait on white background

Je hoeft geen pijn te lijden, want er zijn andere producten die ook een prachtig resultaat opleveren, en die geen pijn veroorzaken. Bekijk onze lijst met de beste tandbleekproducten voor thuisgebruik en vind een product dat bij jou past!

Laat een bericht achter: