Voordelen van thuis tanden bleken

Veel mensen vragen zich af of het wel verstandig is om thuis je tanden te bleken, en zijn huiverig omdat er veel horrorverhalen de ronde doen waarbij mensen pijnlijke tanden kregen of andere problemen tegenkwamen bij het bleken van hun tanden.

Vandaag de dag is er niet zoveel meer om voor te vrezen wanneer je thuis je tanden wilt bleken, als je maar het juiste product hebt en weet waar je op moet letten. Als je het goed doet met een goed product, dan zitten er zelfs heel veel voordelen aan het thuis bleken van je tanden!images

Waar moet je op letten?

Laten we eerst een paar tips op een rijtje zetten voor wanneer je een product wilt aanschaffen. Waar moet je op letten, wat is goed en wat niet? 

 1. Bekijk de website van het product als je het online bestelt. Hoe ziet de website eruit? Betrouwbaar en netjes, te mooi om waar te zijn, of juist heel vaag? Het is belangrijk dat het product professioneel overkomt. Misschien hebben andere mensen het ook al gekocht en zijn er reacties te vinden. Meestal merk je al snel of iets goed bevalt of dat er klachten zijn.
 2. Zit er een garantie op het product? Producten mogen binnen 14 dagen altijd worden geretourneerd wanneer ze ongeopend en ongebruikt zijn, maar soms bieden producenten een niet-goed-geld-terug garantie aan. Hiermee kun je het product proberen, en bevalt het niet, dan kun je het terugsturen en krijg je je geld terug.
  Niet-goed-geld-terug
 3. Is het een product dat aan de Nederlandse wetgeving voldoet? Sinds november 2012 bestaat er een wet op het gebruik van waterstofperoxide in tandbleekmiddelen. Producten voor thuisgebruik mogen sindsdien maximaal 0,1% bevatten, en tandartsen mogen 6% waterstofperoxide gebruiken in hun producten. Je kunt niet altijd op de website of verpakking vinden wat de ingrediënten zijn, maar als het een betrouwbare Nederlandse website is of je koopt het bij een drogist van een bekend merk, dan kun je ervan uitgaan dat het een goedgekeurd product is. Let dus op met Amerikaanse of Nederlandse websites die Amerikaanse producten verkopen, want hierin zit vaak een te hoog percentage waterstofperoxide waardoor je je gebit en mondweefsels kunt beschadigen.
 4. Als je een tandbleekset koopt, zit er dan een LED-lampje bij en kun je de bitjes op maat maken? Niet elke verkoper biedt een LED-lampje aan bij hun pakket. Dit is ook niet noodzakelijk, maar het versnelt wel het bleekproces.individual tooth tray for whitening
  Als je de bitjes niet op maat kunt maken, is het niet altijd zeker of ze bij jou passen. Het is ook wat comfortabeler om ze zelf naar je gebit te kunnen vormen, zo zit het bitje niet in de weg en worden al je tanden goed omsloten.

Is bleken schadelijk voor je tanden?

Zoals hierboven bij punt 3 al beschreven, is een goedgekeurd tandbleekproduct niet schadelijk voor je tanden. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft de regels voor het gebruik van waterstofperoxide niet voor niets ingesteld. Waterstofperoxide kan schadelijk zijn voor je tanden, tandvlees, en kan je glazuur aantasten. Dit is enkel zo wanneer er een hoog percentage van wordt gebruikt.

De producten voor thuisgebruik die in de Europese Unie worden verkocht bevatten niet meer dan 0,1%, wat zo’n lage hoeveelheid is dat het niet schadelijk is voor je tanden. Je zult geen pijn krijgen, en ook je glazuur zal niet worden aangetast.

What-different-teeth-whitening-options-are-available-at-Smile-Solutions
Gebruik je een product dat uit bijvoorbeeld Amerika is overgekomen, dan zit er vaak meer waterstofperoxide in, en kun je wel last krijgen van je glazuur, tandvlees en gebit. De Crest Whitestrips zijn hier een voorbeeld van. De strips zijn razend populair in Amerika, iedereen gebruikt ze. Dat je er veel pijn van krijgt, vinden de mensen daar normaal. Ook in Nederland zijn ze, in feite illegaal, te koop via internet. Ze bevatten percentages waterstofperoxide van 6 tot 14%.  Mensen krijgen wittere tanden door de whitestrips te gebruiken, maar ze krijgen ook veel pijn. Dit is absoluut geen pretje, want je hebt het gevoel alsof je voortdurend een ijsblokje tegen je tanden houdt, zelfs als je niet eet en in je bed ligt. Deze pijn kan zelfs enkele dagen aanhouden, en bij veelvuldig gebruik kan deze permanent blijven. mouth-pain

Laat je in ieder geval niet afschrikken door deze producten, want ze zijn niet allemaal zo! Tanden bleken is veilig als je het op de goede manier doet!

Voordelen van thuis tanden bleken

Wanneer je een goed product hebt gevonden en je thuis je tanden kunt bleken, dan kun je in je handen klappen. Er zitten namelijk veel voordelen aan het bleken van je tanden! Ik som ze hier even voor je op:

 

 1. Het bespaart je geld. Je weet dat een behandeling bij de tandarts of in een bleeksalon je gemakkelijk een paar honderd euro kan kosten. Dit is een hele hoop geld, terwijl het ook goedkoper kan! Want een tandbleekproduct voor thuisgebruik kun je al verkrijgen aan prijzen tussen de 20 en 70 euro. Je kunt het zelf zo gek maken als je wilt!Hispanic woman looking at change in glass jar
 2. Het bespaart tijd! Je hoeft er geen vrij voor te nemen, je hoeft ook niet ergens naartoe te rijden. Je kunt gewoon thuis, op je bank of achter je strijkplank, je tanden bleken! Bepaal zelf wanneer en hoe vaak je de behandelingen wilt doen.
 3. Je hebt je eigen product, dus als je na een half jaar of langer je gebit nog eens een opfrisbeurt wilt geven, dan kun je dit gemakkelijk doen. Vaak kun je bleekgel ook nabestellen als je een complete kit koopt.

 

Zelf aan de slag

Ben je overtuigd dat het niet schadelijk is en dat je er toch wel veel voordelen uithaalt? Tanden bleken is niet meer hetzelfde als 10 jaar geleden, en is daardoor ook volkomen veilig. checklist_babysieraden
Wij hebben een lijst met de beste tandbleekproducten op de markt opgesteld. Hierin staan veilige, goedgekeurde producten die gemakkelijk te gebruiken zijn. Kijk en beslis zelf! 

Laat een bericht achter: