Voor jou getest: Optimal White

Optimal White

Zoals je al snel merkt als je op zoek gaat naar producten om thuis je tanden te bleken bestaan er echt honderden bleekproducten die je bij de drogist of op internet kan kopen. Door dat grote aanbod is het soms lastig om te weten welke producten waar voor hun geld bieden en wat de verschillen zijn tussen de verschillende soorten producten.

Om je te helpen bij je keuze voor een goed bleekproduct, testen we regelmatig producten. Deze keer op de testbank: Optimal White.

Wat is Optimal White?

De tandbleekset van Optimal White wordt verkocht via de eigen website van het bedrijf; www.optimalwhite.nl. Op de website vind je voldoende informatie over het product en hoe je het moet gebruiken.

Wat ik ook belangrijk vind is dat je veel ervaringen en reacties van klanten op de website ziet staan, en dan niet alleen de positieve. Het kan namelijk gewoon gebeuren dat het bij jou niet werkt. Op de website kun je lezen dat mensen die geen resultaat zagen, hun geld terug kregen.

Optimal White bevat minder dan 0,1% waterstofperoxide, en is daardoor heel veilig. Het betekent dat de gel je tandglazuur niet afbreekt of poreus maakt. Je krijgt dus ook geen gevoelige tanden. Daardoor kan het wel gebeuren dat ernstige verkleuringen binnenin de tand niet worden gebleekt, gewoonweg omdat het product niet zover in je tand binnendringt.

In 2012 heeft de EU beslist dat tandbleekproducten voor thuisgebruik nog maximaal 0,1% waterstofperoxide mogen bevatten. Als je helemaal veilig wilt spelen is de kit van Optimal White dus een goede keuze.

Wil je nog meer te weten komen over waterstofperoxide? Lees ons artikel hier.

Makkelijk in gebruik

Zoals sommige andere tandbleeksets voor thuisgebruik, wordt ook Optimal White geleverd met bitjes die je op maat kunt maken, een gel in een spuit, een opbergdoosje voor je bitjes en een LED-booster. Dit is een soort zelfde LED_lampje dat ook door tandartsen en tandbleek-klinieken wordt gebruikt bij bleekbehandelingen. Het zorgt ervoor dat de moleculen in de gel sneller worden afgebroken en daardoor versnelt het bleekproces.

2016-04-21_1006

De inhoud van het Ultra White pakket van Optimal White

In de bijgeleverde handleiding staat dat je bij dit product het bitje slechts 20 tot 30 minuten per dag in je mond moet houden. Dit is heel wat gemakkelijker dan veel van de andere bleekbehandelingen waarbij men het bitje soms een hele nacht moet inhouden.

De Ultra White kit is nu tijdelijk te koop van €109 nu voor €59,00, en voor de Basis White kit zonder LED-booster betaal je €49,00.

En in de praktijk?

Het is heel eenvoudig om de bitjes naar je gebit te vormen. Daarna moet je de gel erin doen en het bitje samen met de LED-lamp voor 20-30 minuten inhouden.

Geen van de klanten klaagt over gevoelige tanden of pijnlijk tandvlees, wat ook fijn is om te weten! Dit komt natuurlijk omdat het percentage waterstofperoxide in de gel zo laag is, dat er geen gevoeligheid kan optreden.

Op de website staat dat je minstens zeven behandelingen moet uitvoeren om een wittere tint te bereiken, maar sommige mensen zien na 1 of 2 behandelingen al resultaat! Het eerste resultaat dat je meteen ziet wordt altijd weer een heel klein beetje minder, en daarom is het verstandig om de 7 behandelingen gewoon uit te voeren, zodat je aan het eind van de week het verschil goed ziet.

Mijn besluit

Het lijkt er dus op dat dit product waar voor z’n geld biedt: het werkt effectief en de prijs is heel redelijk. Voor de Ultra White kit die 2x bleekgel van 10 ml, 2 sets bitjes, een opbergdoosje voor je bitjes en de LED-lamp bevat, betaal je €59.

En wat natuurlijk helemaal fantastisch is: de niet-goed-geld-terug garantie. Het bedrijf achter Optimal White is blijkbaar zo zeker van het feit dat hun product werkt dat ze je deze garantie aanbieden.

Ik denk dat weinig mensen hier gebruik van zullen maken omdat het product werkt zoals beschreven. Maar het geeft je toch extra vertrouwen te weten dat je die garantie hebt. Optimal White is volgens mij dan ook een volledig risicoloze en goede keuze als je graag zelf thuis je tanden wilt bleken Kijk voor meer informatie op www.optimalwhite.nl

 

Laat een bericht achter: