Voor jou getest: Idol White

Idol White

Omdat er zoveel verschillende soorten tandbleekproducten voor thuisgebruik bestaan, leek het me een goed idee om een review te schrijven over een ander soort product dan de bleekkit voor thuis. Meestal bevatten deze tandbleeksets een bitje waarin je de bleekgel moet doen en dat je daarna in je mond plaatst. Sommige van die bitjes moet je erg lang in de mond houden, andere slechts 20 tot 30 minuten per dag.

Omdat sommige mensen zelfs die 20 minuten te lang vinden, bespreek ik hier Idol White, een product dat werkt op basis van bleekpennetjes waarmee je de tanden die je wil behandelen kan aanstippen. Omdat we wel eens wilden weten of dit ook goed werkt besloten we het op onze testbank te leggen.

Is de bleekpen een uitkomst?

De bitjes die je bij de meeste thuisbleeksets krijgt sluiten over het algemeen behoorlijk goed aan op een gemiddeld gebit en zijn dan ook best wel comfortabel om te dragen. Maar toch, er zijn dus mensen die het echt niet leuk vinden om dagelijks een bitje te moeten dragen, of die het te lang vinden duren. Zou voor hen de bleekpen een uitkomst bieden?

teeth

Idol White wordt op verschillende websites voor dezelfde prijs verkocht wordt; €50 plus verzendkosten. Voor deze prijs krijg je 2 bleekpennen, dit vind ik vrij veel geld, voornamelijk omdat er niet zo’n goede ervaringen over te vinden zijn.

Hoe lang deze twee pennen meegaan is afhankelijk van hoeveel tanden je wilt behandelen en hoe vaak je de behandeling uitvoert.

Enkel interessant voor vlekjes

Je kunt een bleekpen niet gebruiken om je hele gebit mee te bleken. het effect van een bleekpen kan namelijk nooit hetzelfde zijn als de resultaten die je behaalt met een professionele tandbleekset voor thuisgebruik waarbij je het bitje met gel 20-30 minuten moet inhouden om de gel te laten inwerken.

Nhung-chat-doc-khong-the-ngo-toi-trong-Coca-Cola-2

Je kunt er alleen vlekjes op je tanden mee proberen wegkrijgen. Hoewel de fabrikant aangeeft dat het dagelijks mag worden gebruik, twijfel ik hier toch aan. Ten eerste zou het bij dagelijks gebruik al snel een dure behandeling worden.

Nog iets dat ik niet zo positief vind aan de bleekpen is dat je echt wel moet opletten hoe je het gebruikt. De kits met een bitje beschermen je tandvlees goed. De gel uit de bleekpen kan, als je even niet goed oplet, gemakkelijk in contact komen met het tandvlees. Je zou er overgevoelige tanden en pijnlijk tandvlees aan kunnen overhouden!

ART035_body

 

Nog een laatste negatief punt: je hebt geen garantie op de pennen van Idol White. Natuurlijk kun je ze binnen 14 dagen terugsturen, ongeopend en ongebruikt. Maar dit biedt je niet de kans om het product uit te proberen. Dat is jammer! Andere tandbleekproducten bevatten soms wel een niet-goed-geld-terug garantie, waarbij je dan je geld terug krijgt als je geen resultaat ziet.

En wat is het resultaat?

Het resultaat dat je bereikt met deze bleekpen is niet wat je ervan verwacht. Bovendien is het moeilijk om de kleur van je tanden mooi egaal te krijgen met het kwastje van de pen. De meeste mensen die het geprobeerd hebben reageren zo. Op de website van Idol White zelf staan ook een aantal reacties/ervaringen van klanten, maar dit komt op mij niet zo betrouwbaar over, omdat de foto’s van die zogenaamde klanten er wel heel perfect uitzien.

Zoals je op de screenshot hieronder ziet zijn het stuk voor stuk mensen met prachtig witte tanden, maar dit is niet realistisch. Er staat dan ook een disclaimer onder deze reacties, waarin staat dat het niet gegarandeerd is dat jij dit resultaat ook behaalt.

2016-04-26_1516

Onze conclusie?

Als je graag een tandbleekbehandeling wilt waarmee je echt resultaat bereikt, is een thuisbleekkit met een bitje de juiste keuze. Neem bijvoorbeeld Optimal White, een tandbleekset die bitjes, bleekgel, een opbergdoosje voor de bitjes en een blauwe LED-lamp (die het bleekproces versnelt) bevat. Wat ook heel belangrijk is: ze bieden een niet-goed-geld-terug garantie!

Voor de meeste mensen is deze set dan ook een betere keuze, daarom staat Optimal White ook op nummer 1 in onze lijst van beste tandbleekproducten voor thuisgebruik.

Laat een bericht achter: