Voor jou getest: BeconfiDent

starterkit & bleekpen

Omdat BeconfiDent natuurlijke ingrediënten bevat, besloot ik er een review over te schrijven. Wat onderscheidt dit product van andere tandbleeksets? Heeft het een goede prijs-kwaliteit verhouding? Welke resultaten kunnen ermee worden bereikt? Een hele reeks vragen die ik in deze review zal proberen te beantwoorden.

De producten van BeconfiDent worden via de eigen website aangeboden en naast tandbleekproducten verkopen ze ook gebitsbeschermers voor mensen die regelmatig ’s nachts tandenknarsen en zo hun gebit beschadigen. Maar in deze review bespreken we alleen de tandbleekset.

Geen waterstofperoxide

Volgens de website zijn producten van BeconfiDent allemaal volledig vrij van waterstofperoxide. Dit vind ik een positief punt, want zelfs producten met een lichte waterstofperoxide-oplossing kunnen bij sommige mensen toch overgevoelige tanden en irritatie aan het tandvlees veroorzaken.

BeconfiDent biedt verschillende pakketten aan, variërend van €29,95 tot €59,95. Ze bevatten allemaal 1 spuitje met 10 ml bleekgel, ook het uitgebreide XXL pakket.

bcd_gel_i_skena_a_1

Bij sommige van de pakketten zit een bleekpen, een tandpasta of een tandgloss. Er zit geen compacte LED-lamp bij de producten van BeconfiDent, wat echt een minpunt is. Een compacte LED-lamp zorgt in de meeste gevallen voor een nog beter resultaat. Bij Optimal White zit wel een LED-Lamp in hun tandbleekset.

En in de praktijk?

In de gebruiksaanwijzing staat dat je de bitjes minimaal 15 minuten moet inhouden. Met de bleekgel kun je 10 behandelingen uitvoeren, maar het hoeft niet bij iedereen zo lang te duren voordat je resultaat ziet. Sommige mensen zien na 4 behandelingen resultaat.

Resultaat is bij het tanden bleken helaas niet gegarandeerd omdat iedereen een uniek gebit heeft en daardoor anders reageert op de bleekgel. Daarom is het belangrijk dat een tandbleekproduct ook een niet-goed-geld-terug garantie aanbiedt.niet-goed-geld-terug

 

Beconfident beweert op de website een niet-goed-geld-terug garantie aan te bieden, maar de details over hoe je gebruik kunt maken van deze garantie zijn volledig onduidelijk voor mij. Ook kan ik er niet zo snel meer informatie over vinden wanneer ik tussen de FAQ (veelgestelde vragen) kijk en op de klantenservice pagina zoek. Dat vertrouw ik niet helemaal.

Prijs

Wat ik ook een klein nadeel vind is de prijs. Mijn eerste gedachte was dat ik het helemaal niet zo duur vond. Maar nu ik heb wat beter heb bekeken, is dat eigenlijk wel zo.

Ik vergeleek het even met Optimal White, en dan krijg je bij BeconfiDent duidelijk minder; 1 spuit van 10 ml bleekgel, geen LED-lamp en opbergdoosje en 3 bitjes in plaats van 4.

2016-04-21_1006

De Ultra White set van Optimal White

Wat me daarnaast ook enorm verbaasde, is dat je geen navulling kunt kopen op de website. Ik zag dat deze niet op voorraad is, en de prijs die erbij staat is €279. Ik hoop dat dit een foutje is!

Verder vond ik nog op google dat je op dentsend.nl wél een navulling van BeconfiDent bleekgel kunt kopen voor €29. Maar dit komt op mij niet betrouwbaar over. Als het niet op hun eigen website te koop is, dan zou ik het ook niet ergens anders kopen.

Conclusie

BeconfiDent lijkt me in eerste instantie een prima product voor wanneer je niet al te snel resultaat wilt zien. Er zijn ook niet zoveel slechte ervaringen te vinden op internet. Echter, er zijn wel betere producten op de markt.

En het grote nadeel dat ik heel zwaar vind meetellen is dat er geen duidelijke voorwaarden te vinden zijn over de niet-goed-geld-terug garantie. Hoe weet ik of ik niet wordt afgezet?

Alternatief

Wil je nu toch heel graag een wittere glimlach, maar zonder de onzekerheid dat je je geld kwijt bent als het niet werkt?

Neem dan eens een kijkje naar onze Optimal White test, die op nummer 1 staat in onze top 3 geteste producten en met kop en schouder boven zijn concurrenten steekt door zijn aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding en betrouwbare niet-goed-geld-terug garantie.

Laat een bericht achter: